Over Mongolië

Kaart van Mongolië

Mongolië is een land in Centraal- en Oost-Azië, het ligt tussen Rusland in het noorden en China in het zuiden. Nergens grenst het aan water en er heerst een streng landklimaat, lange koude winters en korte hete zomers.
Het land is bijna 38 maal zo groot als Nederland en heeft gevarieerde landschappen: hoge bergketens, toendra's en steppen, bossen en de Gobi-woestijn. Deze is geliefd bij paleontologen vanwege de vele fossielen die er te vinden zijn.
De bevolking bestaat uit iets meer dan 3 miljoen zielen waarvan een derde woont in de hoofdstad Ulaan Baatar (Rode Held), ongeveer nog een derde leeft als nomade op het land waar ze kuddes nog half-wilde dieren hoeden. Nagelang de streek waar deze natuurmensen leven hoeden ze paarden, schapen en geiten, kamelen, runderen en in het noorden zelfs rendieren. Het voornaamste voedsel bestaat dan ook uit vlees en melkprodukten.
Luister naar een lied over Altan's geboortestreek, Altaï

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen


Hoewel Mongolië sinds de omslag naar democratie in 1990 zich meer is gaan richten op het westen en de hoofdstedelingen door middel van het kapitalistische systeem meer welvaart trachten te verkrijgen, zijn deze moderne stadsmensen nog sterk verbonden met het land buiten de stad, de 'countryside'.
Zoals voor de meeste Nederlanders het zwemmen een tweede natuur is, zo is dat voor Mongolen het paardrijden.

Meer weten over Mongolië ? Ga dan naar deze pagina.

 

 

 

Goedkoop Hotell In Het Centrum